2-ва Основна масажна техника за масажи с гуа-ша камък - ФЕЙСЛИФТ / лифтинг на лицето/

Това е вторият етап на работа с гуа-ша камък по лице, шия и деколте, дори и за цяло тяло. След като са премахнати напреженията по мускулите е време да започнем масажна техника за стимулиране на тяхното повдигане. Знаете, че гравитацията си върши работата, дърпа всичко надолу, и с напредването на години след 30 започва цялостно свличане на лицето и контура. Този процес може да бъде забавен с този вид гуа-ша масаж, който успокоява и стимулира кръвообращението в лицето и подобрява доставката на кислород и хранителни вещества до клетките на кожата.

Ето как се случва масажа: Дръжте камъка гуа ша възможно най-плосък. Колкото по-голям е контактът с кожата, толкова по-добре. Движете камъка само нагоре със среден натиск и избягвайте да го повдигате от кожата, доколкото е възможно. Това е съединителната тъкан, с която работите във връзка с лимфата: тъканта, която се намира точно между повърхността на кожата и мускулите.

1. Поставете камъка в ъгъла на устата и го издърпайте диагонално нагоре към ухото. Повторете 5 пъти от всяка страна.
2. Поставете камъка върху скулата и го издърпайте право нагоре през ъгъла на окото и след това диагонално нагоре към слепоочието. Повторете 5 пъти от всяка страна.
3. Поставете камъка точно под веждата и внимателно го издърпайте над веждата и нагоре към линията на косата. Повторете 5 пъти от всяка страна.

Shopping Cart