Рефлексология за лице - акупресурна методика Представлява съчетание на гуа-ша масаж и рефлексология за лице, което се прилага за подобряване на здравето и външния вид на кожата. Тази методика започнах да я използвам на клиентите ми след съответните знания и обучение, придобити в Канада в академията на професионалист остеопат, и са включени в авторския метод Face Yoga Gym.

Рефлексологията за лице е базирана на принципа, че в лицето се отразяват рефлекторни точки, които са свързани с различни органи и системи в тялото. Чрез масаж и активиране на тези точки се стимулира енергийния поток в тялото и се подобрява циркулацията на кръв и лимфа. Това може да доведе до балансиране на функциите на органите и подобряване на общото здравословно състояние и да допринесе за баланс на всички нива - физическо, ментално, емоционално и духовно.

Ползите от рефлексологията за лице са множество.
Ето някои от тях:
1.Подобрява кръвообращението и лимфната система: Това помага за подобряване на доставката на кислород и хранителни вещества до клетките на кожата и за елиминиране на токсините и отпадъците.
2.Стимулира регенерацията на тъканите и органите: Рефлексологията за лице може да помогне за стимулиране на регенеративните процеси в тъканите и органите. Това включва повишаване на производството на колаген и еластин, което подобрява еластичността и стегнатостта на кожата, както и подобряване на функциите на органите и тъканите в лицето.
3.Релаксация и намаляване на стреса: Рефлексологията за лице може да има релаксиращ ефект и да помогне за намаляване на стреса и напрежението. Масажът и активирането на рефлекторните точки стимулират успокоението на нервната система и могат да доведат до по-добър баланс и хармония в организма.
4.Включването на рефлексологията за лице в метода Face Yoga Gym допълни и засили ползите от тренировката за лице. Комбинирането на гуа-ша масаж, фейс йога упражнения и активиране на рефлекторните точки може да допринесе за по-бързи и видими резултати във възстановяването на тъканите и органите, както и за общо подобрение на здравето и външния вид на лицето.
Приготвила съм ти като подарък ръководство с 3 от най-важните и ефективни точки на лицето и как да ги прилагаш в ежедневието си и да усетиш ефекта им.

Първата точка за която ще ти разкажа как да я практикуваш е Точка за редуциране на стрес и напрежение - притесни със среден пръст и показалец в средата над веждите и дишай дълбоко за 30 сек., това са 3 дълбоки вдишвания и издишвания.

Втората точка стимулира храносмилателната система - пртесни със среден пръст и показалец отстрани в зоната на слепоочието и притесни така и дишай дълбоко за 30 сек., това са 3 дълбоки вдишвания и издишвания.
Shopping Cart