Какво е стрес, как да го редуцираме и как да го превърнем в ресурс?

Ще ти разкажа какво е стрес с примери, които са лесни и разбираеми .

Ще те науча  практики как да се справяш със стреса.

Ще ти разкажа как да  използваш стреса като  ресурс.

Как  да намерите своя автентичен ритуал за редуциране на стреса.

Наличен е запис

Стрес и паник атаки

Стрес и паник атаки

Стрес и Паник Атаки

Съвременният живот непрекъснато ни притиска с крайни срокове, моменти на неудовлетвореност и безизходица, бързане, изисквания.

 За много хора стресът е станал толкова обичайна част от всекидневието, че се е превърнал в начин на живот.

Стресът не винаги е нещо негативно. В премерени дози, той може да ни помогне да се справим с определени ситуации и да ни мотивира да дадем най-доброто от себе си. Но когато сме постоянно в спешен режим, тялото и умът плащат цената – това е негативен стрес / хроничен стрес.

Причините за стреса могат да бъдат разнообразни – външни и вътрешни. Към външните причисляваме съществените промени в живота (брак, развод, загуба на близък човек), финансовите проблеми, проблемите с децата и в семейството, работата или училището. Към вътрешните причини спадат хроничното безпокойство, песимизмът, негативното мнение за самия себе си, перфекционизмът, нереалистичните очаквания.

В моята практика като лектор на събития за стрес, баланс в живота, съм преоткрила ефективни практики които помагат за редоциране на стреса.Ние всички сме различни и стреса ни влияе по различен начин.

Стрес и Паник Атаки

Многобройни емоционални и физически състояния са във връзка със стреса – депресията, тревожността, инфарктът, напрежението, безсънието и др. Освен това дългосрочният стрес може да предизвика и проблеми с имунната система, които да повишат предразположението на организма към инфекции, започвайки от обичайните настинки и грип и стигайки до някои онкологични и автоимунни заболявания. В допълнение, стресът може да има пряк ефект върху кожата (причинявайки атопични дерматити), храносмилателната система (язви, гастрити, колити) и нервната система (причинявайки безсъние и засилвайки симптомите на дегенеративни заболявания, като Паркинсон). При мъжете повишеното количество кортизол, което се произвежда при стресови състояния, може да окаже влияние върху нормалното функциониране на репродуктивните функции на тялото – хроничният стрес може да понижи нивото на тестостерона и да причини импотентност. А при жените стресът може да причини липса или нерегулярност на месечния цикъл.

Shopping Cart